5 motive pentru care nu este indicat să cumperi produse ieftine de curățenie

16 ian. 2019

Multe produse ieftine de curățenie, pentru a curăța foarte bine sau pentru a îndepărta anumite pete, conțin substanțe care nu sunt bune pentru sănătate sau pentru mediu. Să nu credem totuși ca legea împiedică utilizarea acestor substanțe destinate consumatorilor. Mămici! Mare grijă în special la marile companii care nu au misiunea de a proteja.

produse ieftine de curățenie

Detergenții economici cu prețuri reduse pot conțin substanțe cum ar fi: surfactanți ionici și anionici, atenuatori, stabilizatori, agenți de înălbire, parfum, etc.

Alchim benzensulfonat de sodium, spre exemplu, este o substanță care a fost interzisă în Scandinavia fiind toxică pentru sistemul reproductiv dar care totuși se mai întalneste pe etichetele unor brand-uri.

Trietanolamina (TEA) este o substanță folosită pentru a echilibra pH-ul și este des întâlnit în produsele cosmetice „blânde”. Din păcate, acest produs provoacă reacții alergice, este iritant pentru ochi si poate face pielea și părul uscat. Prin utilizarea frecventa, TEA este absorbit de organism si poate deveni toxic.

Un studiu din 2009 arată că TEOA are proprietăți potențiale de toxicitate acută, sub-cronică și cronică în ceea ce privește speciile acvatice. Reacțiile de testare mai relevă un efect iritant și sensibilitatea pielii, dermatită de contact, alergii de contact și îmbolnăvirea tractului respirator.

Să nu evităm numeroasele component ale parfumului alergen care poate pune în mare pericol sănătatea, în special a celor mici. Simptomele se pot manifesta prin incapacitatea de a respira corect, secreții nazale și lăcrimarea ochilor. De easemenea: dureri de cap, respirație dificilă, un sentiment strâns în piept, agravări ale simptomelor de asm, nas înfundat și secreții nazale și stranut.

Este recomandat să evităm aceaste produse deoarece sensibilitatea la parfumuri este mai des întâlnită în rândul copiilor.

De multe ori alegem un produs după preț. Fie că este doar mai ieftin decât celelalte, fie ca este foarte mult redus, produsul plin de chimicale ajunge în coșul nostru de cumpărături. Ce ne facem cu chimicalele astea care trăiesc pe suprafețele din casă și care ne scurtează sănătatea aparatului respirator, irită pielea și distruge mediul înconjurător?

În ceea ce privesc parfumurile, adesea substanțele care le emit prezintă toxicitate pe termen lung, deci este mai bines ă vă expuneți cu prudență mai ales când în familie sunt și copii.

În goana după produse care promit curățenia absolută, ideea de alb imaculat instant, produse minune și frumos mirositoare în ambalaje care atrag, mulți dintre noi uită ca spălarea cu un produs ecologic care nu conține substanțe toxice ne poate schimba obiceiurile dar și sănătatea.

Sunt o mămică care a cercetat și a folosit numeroase produse până a ales ecologic, fără parfum, alergeni, conservanți sau alte ingrediente.

Cu mult timp în urmă am luat decizia să protejez iar asta mă face un om mai bun în fiecare zi. Protejez apele, natura și ador la nebunie când prezența poluanților în mediul înconjurător este scăzută la zero.

Iubesc produsele AKALIN professional home! De la gelul de vase pentru bebe si adulți, detergentul și balsamul de rufe, săpunul de corp, soluții de curățare a suprafețelor din toată casa. Sunt testate de mine și nu prezintă manifestări alergice iar eficacitatea este la cel mai înalt grad.

Ador idea de ecologie și bio pentru că mă duce imaginar într-o poieniță cu iarba mare și verde, cu flori de pus în păr, cu cer senin și aer pur. Ador oamenii care acordă o atenție mare în special în îngrijirea bebelușilor și a mediului în care locuiesc. Iubesc tot ce a creat Dumnezeu, de la natura la oameni.

Aveți grijă de voi!

Autor Ana Omelianovici
Arhiva:
Website: Ana Omelianovici