A fi mamă înseamnă mai mult decât a dărui o viață

15 feb. 2019

A fi mamă. Miros de lalele. Ghiocei și lăcrămioare. Florile din suflet au culori de fericire. Când se ofilesc pleacă în ceruri precum oamenii. Semințele însă se cuibăresc sub pământul care tace.

A fi mamă

Sfințenia are o voce care mângâie. Visele mele zboară cu porumbeii în văzduh. Rugă și liniște. Se aude doar clopotul veșnic al iubirii.

A doua primăvară în care zâmbetul unui copil umple tot cerul de lumină. Privirea ei fuge peste toate culorile acestei vieți și ar vrea sa le prindă cu mânuțele ei mici. Viața înseamnă iubire.
Viața înseamnă să dăruiești o viață!

Sunt recunoscatoare cerului și pământului pentru pașii mei goi și ochii mei plini. E anotimpul mugurașilor, verzi, mici și firavi. Așa suntem noi oamenii când iubim. Mângâierile ne alină orice pată de tristețe. Primăvara asta este atât de caldă.

Ai crescut cu un an. Zilele astea dedicate sunt pline de sirop. Primele gângureli, pași iar acum aștept primele cuvinte. Nu a fost niciodată o așteptare atât de frumoasă! Tu ești atât de mică și frumoasă copila mea. Nu mă satur să te iubesc. Gingășia din ochii tăi îmi topește inima. Mă dezghet ca un țurțul de gheață și devin apă sfântă.

A fi mamă înseamnă mai mult decât a dărui o viață. A trăi trup și suflet. A-ți sacrifica timpul și clipele.

Mă întorc în timp cu ea și sunt atâtea culori. Am început să iubesc gălăgia și desene. Iubesc parcurile și parcă m-aș da și eu în leagăn în timp ce privirile noastre râmăn unite ca niște raze de soare. Iubesc poveștile și cântecele de copii iar culoarea roz a devenit parte din universul meu.

Topirea zăpezii mă duce cu gândul la plimbările lungi, soare și rochițe. E superb să fii mamă de fetița.

Un an în care am devenit mai puternică, rabdătoare și matură. Un an plin de surprise. Prin ochișorii ei am înțeles ce este natura și oamenii. Cu ea mi-am adus aminte cât de profund și odihnitor este somnul de la prânz și că laptele în primele luni de viața înseamnă totul. Ce gust are piureul de morcov și dovlecel și cât de gustoase sunt merele.

Iubește-mă copila mea, îmbrățișează-mă și caută-mă cu privirea peste tot. Sunt atât de fericită când mă vrei în preajma ta. Strigă-mă și noaptea căci mă voi trezi pentru tine și voi alunga somnul cel dulce. Te voi lua în brațe și te voi strange la piept. Nu te speria mami, eu sunt aici ca să te protejez de toate fricile! Lângă inimioara mea ești ferită de tot ce înseamnă rău.

E pe înserate iar eu sunt aici prinsă printre litere si jucării. Glasul ei mă inspiră să gust din viață cu poftă.

Mulțumesc pentru copilăria ta!

Autor Ana Omelianovici
Arhiva:
Website: Ana Omelianovici