Acasă, în mijlocul familiei, copiii sunt speciali, jucăuși și plini de energie

10 nov. 2018

Acasă, este un glob de unire și iubire al familiei. Perfect rotund și colorat. Copiii din el sunt lumina. Lumina este atât de important ziua. Dar noaptea pe întuneric ce ne-am face fără ea?

familie

Acasă poți să iei micul dejun, prânzul și cina în pijamale și poți chiar să mănânci cu mâna. Poți să te întinzi pur și simplu pe covor fără să fie ciudat pentru cineva. Poți să fii tu cu adevărat, fără să fii judecat.

Când casa este animată de zămbetul unui copil, căldura din suflet devine magie. Sentimentul superb de a fi părinte, de a oferi și de simți o iubire diferită.

Copiii sunt speciali, sunt jucăuși și plini de energie. Ei își pot face din orice colț al casei un joc de joacă, poate chiar și în locurile mai puțin folosite de noi, adulții. De cele mai multe ori, tranformă totul în dezordine. Nu te poți supăra pe un copil când în ochi îi citești acea fericire nevinovată, dar ce ne facem cu pagubele produse? Pereți murdari, pete de mâncare, haine pătate, mobilier plin de mâzgâlituri.

O specialitate a copiilor, în special a micuților sau a bebelușilor este de a răspândi bucăți de mâncare în jurul mesei. Dacă este vorba doar de firimituri uscate putem aștepta păna la sfârșitul mesei pentru a curăța, dar în cazul în care produsul alimentar este gras este indicat să facem o intervenție de urgență pentru eliminarea produsului alimentar. Eu folosesc imediat o bucata de hârtie și aplic degresantul de bucătărie AKALIN professional home după care șterg cu o cârpă umedă. Este indicat să facem acest ultim proces de clătire, produsul fiind nediluat.

Pentru petele sau urmele de pe marmură sau parchet și gresie folosesc degresantul AKALIN professional home urmat însă de o clătire mai intensă. Degresantul universal este un ajutor în procesul de curățenie și îl folosesc chiar pe hainele pătate înainte de a le introduce în mașina de spălat.

De când am devenit părinte îmi petrec foarte mult timp în casă iar curățenia a devenit aproape o obsesie, în special de când bebe vrea să se joace doar pe jos

Spălatul pe jos este foarte important ținând cont că mânuțele bebelusului atinge podeaua iar mai apoi le bagă în guriță. Chiar și covoarele necesită o curătare specială pentru a nu provoca reacții neplăcute pentru bebe.

Acasă cu copiii. Nu aș putea iubi casa nicodata mai mult decât acum. Peste tot jucării de plus, rățuște la baie, desene la televizor, mâncare pasată și gângureli.

Produsele de curățenie pe care le folosesc sunt hipoalergenice și biodegradabile. Le pot folosi fără mănuși iar în oorice moment daca este cazul să îmi iau în brațe copilul sunt sigură că nu o afectează cu absolut nimic. Zero iritații, zero substanțe chimice și nocive. Copilul poate atinge orice suprafață din casă fără să îmi fac griji. După ce folosesc un produs de curățenie de baie, se poate juca în cădiță fără să faca vre-o alergie.

Nu folosim odorizante sau produse cu parfum. Cine știe câte chimicale se ascund sub astfel de produse, renuță.

Ador schimbările. Iar schimbarea stilului de viață aduce sănătate.

Autor Ana Omelianovici
Arhiva:
Website: Ana Omelianovici