Ce putem face pentru a întări sistemul imunitar al copiilor

26 mart. 2019

O soluție simplă prin care le puteți întări micuților sistemul imunitar constă într-o alimentație corectă, bogată în vitamine și minerale. Dar alimentația s-a schimbat profund în ultimele zeci de ani, la fel ca și nivelul de stres.

sistem imunitar copii

Conform specialiștilor în domeniu, sistemul imunitar al noilor născuți este incomplet dezvoltat. El se dezvoltă pas cu pas în cursul primului an de viață sub influența mai multor factori. El învață cum să răspundă prompt la acțiunea factorilor nocivi din mediul înconjurător.

Care sunt acești factori și în ce măsură este recomandat să-i expunem la ei?

Toate discuțiile, mai mult sau mai puțin inspirate din studii medicale obiective, se bazează pe răspunsul la această întrebare. Reușim să menținem pasul cu schimbările din mediul înconjurător pentru a putea actualiza această listă la timp sau recomandările medicilor se bazează pe rezultatul unor studii care nu mai au aceeași relevanță în prezent? Este etic să ne expunem copiii la un mediu ostil doar din dorința de a-i ajuta să-și îmbunătățească sistemul imunitar?

Tot mai mulți părinți se plâng de sistemul imunitar al copiilor în ciuda responsabilității cu care tratează acest aspect. Din păcate, informarea lor incompletă îi împinge către luarea unor decizii greșite. Ei se rezumă doar la alimentație și la expunerea treptată în colectivitate fără să conștientizeze importanța nivelului de poluare din orașul în care își obligă copilul să locuiască și atmosfera agitată din familie.

Ca și adulți, ne exprimăm îngrijorarea vizavi de nivelul de stres la care suntem supuși din ce în ce mai dur și de efectele negative ale acestuia. Din nefericire, fără să observăm, acest stres se răsfrânge asupra sistemului imunitar al copiiilor noștri.

Un sistem imunitar puternic are nevoie de un râs cu gura până la urechi.

Pentru a crește sănătos, fiecare copil are nevoie, pe lângă o alimentație sănătoasă, de un mediu sănătos. Sistemul imunitar nu depinde doar de „buline”. Un sistem imunitar puternic are nevoie de ghidușii care să-l stimuleze.. Un copil sănătos râde toate ziua. Caută joacă de dimineața până seara.

Dorești un copil sănătos? Intră în lumea lui și determin-l să râdă. Să râdă cât mai mult posibil. Uită de rata la bancă pentru apartamentul luat când erau prețurile exagerat de mari, uită de atribuțiile suplimentare care ți-au fost pasate pe același salariu după ce colegul de birou și-a dat demisia și a emigrat, uită de amenda luată că ai parcat la limită când l-ai luat de la școală, uită de fasolea arsă și de prăjitura care așteaptă pe desktop. Uită și joacă-te cu el!

Autor Oana Jujeu
Arhiva:
Website: Oana Jujeu