De ce trebuie să evităm folosirea produselor spumoase și cu o consistență vâscoasă!

21 ian. 2019

Spuma pe care o întălnim în produse de igienă personală atât pentru bebeluși cât și pentru adulți, pe care o întâlnim în produse de curățenie cum ar fi gel de vase, detergenți, degresanți și altele trebuie de evitat!

spuma detergenti

La prima impresie se poate să ți se pară că nu este destul de eficient produsul cu spumare redusă dar nu este așa pentru ca spuma nu are funcția de a îmbunătăți capacitatea de curățare ci doar de a face spumă moale, multă și persistentă.

Trebuie sa punctez faptul că spuma persistentă de fapt nu este chiar ecologică, aceasta poate crea probleme în special în cazul apelor netratate care merg direct în lacuri, râuri sau mări. Este destul de dăunătoare vieții acvatice în special pentru pești, deoarece spuma nu permite schimbul de oxigen de pe suprafața apei.

Nu doar peștii sunt afectați de substanțele chimice, solul se înhibă cu toate acestea care ajung de nenumărate ori alături de pesticide hrana pentru culturile agricole. Să nu ne mai miram de ce alimentele pe care le consumăm nu mai sunt sănătoase.

Dragi mămici! Noi suntem în contact permanent cu solul în special când copilașii sunt mici și mergem cu ei în parcuri sau la locurile de joacă iar aceste locuri dacă sunt afectate de poluare resprezintă o sursă de contaminare a organismelor vii. Din iubire pentru cei mici și pentru mediul înconjurător putem renunța la produsele chimicale din comerț și să căutăm alternative sănătoase. Ele există.

Sofia în curând v-a împlini un anișor, iar datorită ei folosesc astăzi toate produsele cu spumare redusă, biodegradabile și hipoalergenice începând cu produsele de îngrijire pentru ea: detergent de vase bebe, detergent de rufe bebe, balsam de rufe bebe, săpun de corp bebe, înalbitor cât și produse de igienă pentru noi și nu în ultiml rând cele de curățenie. Tote sunt testate dermatologic, nu sunt toxice, au miros subtil sau deloc și toate sunt de la AKALIN professional home.

De evitat de asemenea detergenții, geluri de duș și alte produse care au în compoziție o substanță care îngroașă. Este defapt un derivate de amidon de îngroșare cu proprietăți de gelifiere și se regăsește pe etichete sub numele de HEC.

La prima vedere pare a fi un ingredient fără contraindicații fiind de origine natural dar studiile arată ca este foarte lent biodegradabil asta înseamnă ca odata ajunsă în ape se acumulează acolo.

Este utilizat însă pe scara largă în anumite procese din industria petrolieră, ca agent de îngroșare și stabilizator în vopsele și diverse produse, inclusive aditivi pentru industria textilă, industria hârtiei, construcții și agricultură.

În detergenti este folosit spre exemplu pentru producerea tabletelor, în pasta de dinți, gel dar și în produsele cosmetice.

Așa că mare grija la aceste produse, mămici grijulii!

Nu trebuie să rămâi însărcinata ca să-ți schimbi obiceiurile nesănătoase în cele sănatoase cum a fost în cazul meu. Nu trebuie să capeți vre-o iritație sau dermatită ca să renunți la tot ce înseamnă chimicale. Nu trebuie să-ți crape mâinile după utilizarea unui produs de curățenie, să ți se taie respirația sau să ai dureri de cap. Nu trebuie să afectam aerul, solul și apa. Suntem responsabili pentru toate vietațile de pe pămănt,de la copii noștri la copii animalelor sau a peștilor.

Dacă îti pasă vei face o schimbare începând de astăzi și acum!

Autor Ana Omelianovici
Arhiva:
Website: Ana Omelianovici