De Paște totul renaște, înverzește, înflorește, învie

4 apr. 2018

Uite ca a mai trecut un an, patru anotimpuri superbe.Curcubeul imi aduce aminte de copilarie iar de sarbatori toate drumurile duc acasa. Inchid ochii si imi aduc aminte de masa de paste si de cei care stateam in jurul ei. Mi se face dor, mi se face dor!Astazi doar cu gandul ne mai putem uni caci vantul ne-a zburat ca pe niste frunze prin toata povestea.

Imi este dor. Parca si pietrele din curte miroseau a familie, a reuniune, iar iarba facea o hora superba in razele soarelui. Copacii de liliac, ce miros, ma imbat in gand mereu cu acest miros. Asa miroase casa parinteasca!

E liniste, caci este pace, caci este viata. As vrea sa ascult aceasta zi, multe zile. Ma simt un mic bulb de lalea rasarit sa priveasca acest tablou. Aud fericirea, aud fiecare voce, e mama, e tata, e fratele, e sora, e visul cu care adorm in brate. Ce dulce-mi era copilaria!

De paste, plutesc cu ea in aer, cu linistea. Mai ieri zburam pe campii langa flori. Florile rasar in acelas loc in fiecare an.Iarba nu mai e calcata de aceleasi talpi. Dar aceasta liniste nu vindeca. Sufletul unui om care uita poate fi fericit. A uita cu adevarat si a uita intentionat nu au acelasi inteles.

De Paste toate drumurile duc acasa! As sta treaza in visul in care imi apare tata! Imi este dor de el! La masa sunt scaune pentru toti, am adus si in plus. Dar inimile noastre care se iubesc nu au nevoie sa se aseze.

O zi cand cerul picteaza norii diferit, imi pot vedea zambetul in ei. Miros de fericire, miros de liliac, pe pragul casei un catel. Totul renaste, inverzeste, infloreste, invie.

Mi-e pura inima. Mi-e pur gandul. As vrea sa alerg pe ulita dar la masa astazi ne-am adunat cu totii. Aud ciocnit de pahare si oua.T abloul perfect. Hristos a inviat !

Autor Ana Omelianovici
Arhiva:
Website: Ana Omelianovici