Două soluții ieftine și ecologice pentru curățenia într-o bucătărie rafinată și plăcută

22 ian. 2019

Bucătăria este locul unde se ia masa în cele mai multe familii, iar locul unde se ia masa în orice casă este binecuvântat. Este locul unde se păstrează alimentele și se gatesc. Poate fi de asemenea locul unde se primesc oaspeții și locul de joaca pentru copii.

curățenia în bucătărie și baie

Curățenia în bucătărie este foarte importantă. De evitat folosirea ingredientelor toxice pe termen lung sau alergeni și deasemenea produsele care contin parfum pentru a nu modifica aroma alimentelor.

Deoarece bebelușii și copii cu vârste foarte mici ating orice suprafață, chiar pun gurița, trebuie evitat folosirea produselor chimice care îi pot afecta sau chiar îmbolnăvi.
Alege produse ecologice, fără chimicale, fără miros și care pot fi folosite fără mănuși și care sa nu-ți afecteze, crape și usuce pielea.

Alegerea produselor de curățenie se face în funcție de gradul de murdărie care trebuie îndepărtat. Curățarea blatului de bucătărie, a mesei sau a aparatelor de inox, este foarte util să înțelegem ce tip de produs este indicat pentru fiecare suprafață pentru a obține efectele dorite.

Dacă suprafețele de muncă, fie că sunt laminate de plastic, lemn vopsit din oțel inoxidabil, granit sau marmură sunt ușor murdare putem folosi Degresantul de bucatărie AKALIN professional home pe o lavetă umedă. Este indicat și pentru a scoate urmele de cerneală chiar și din îmbrăcaminte și împrospetează atmosfera camerei. Lustruiește și oferă stralucire suprafețelor din inox inoxidabil, curăță scaunele din stofă și se mai poate folosi pentru curățarea frigiderului și de asemenea a pardoselii.

Dacă, în schimb, suprafața este murdara de ulei de măsline extra virgin, urme de alimente prăjite sau similar este mai bines să utilizați Degresantul universal AKALIN professional home. Este indicat să fie pulverizat și lăsat să acționeze câteva secunde și abia apoi se poate clăti cu apă.

Ador acest degresant. Eu îl folosesc și în pretratarea hainelor cu pete. După ce îl las să se înmoaie, pulverizez produsul pe gulere, manșete și pete de grăsime cateva minute. Frec zonele cu probleme și le bag la mașina de spălat. De asemenea parchetul și gresia din baie este curățată perfect cu acest produs dar de această dată îl diluez în apă. Curăță usor mânerele ușilor și sertarele din bucătărie.

Cele mai expuse locuri unde se pot dezvolta bacteria sunt chiar locurile unde preparăm mâncarea. Este foarte important ca înainte de spălarea vaselor din chiuvetă să curățăm și sa dezinfectăm chiuveta. Eu am ales un produs multifuncțional care îmi îndeplinește această nevoie.

După ce am chiuveta dezinfectată sunt pregătită să folosesc detergentul de vase AKALIN professional home. Degreseaza perfect desi are spumare redusă. Am gasit pe site-ul lor că spumarea a fost redusa din motive ecologice, detergenții de vase spumoase pot cauza spumă persitenta pe suprafața râurilor si a lacurilor în cazul deșeurilor netratate iar faptul că folosesc un astfel de produs mă face un om mai fericit.

Folosesc acest produs biodegradabil, ecologic și hipoalergenic fără mănuși. Vasele sunt curate iar paharele nu mai au pete. Adio vase cu miros de chimicale, gust de chimicale în mâncare sau pielea crăpată și uscată pe maini.

Zi de zi mă informez și aflu cât de important este folosirea produselor ecologice și bio. Copilul meu trăiește într-un mediu ferit de chimicale și substanțe toxice. Până și vasele ei au un produs special de curățare. Iar eu, sunt o mămică grijulie și fericită!

Aveți grijă de voi!

Autor Ana Omelianovici
Arhiva:
Website: Ana Omelianovici