În vizită la Dino Parc Râșnov, Brașov

2 sept. 2020

Am mers pentru prima dată la Dino Parc Râșnov Brașov. Am amânat această vizită câțiva ani din dorința de a învăța mai întâi ce este un dinozaur. Când am decis ca a sosit vremea să mergem s-au schimbat vremurile. Până la urmă, cu măștile pe nas, am pășit pe poartă.

La fel ca în cazul jocurilor creative, este de preferat ca dorința de explorare și curiozitatea din copilărie să fie coordonate cu discreție de către părinți pentru a se putea obține rezultate maxime în final. Dinozaurii au fost cele mai mari animale. Cât de mari? Ai să vezi singură. În loc să mergem când noțiunile de dimensiuni erau neclare, am preferat să-i alimentăm curiozitatea de a vedea cât de mari sunt dinozaurii. Sunt cât o oaie? Mai mari. Sunt cât un cal? Mai mari. Sunt cât o cămilă? Mai mari. Sunt cât o casă? Mai mari. Termenii de comparație utilizați sunt un indicator util pentru cei atenți la detalii.

Copiii sunt foarte curioși. De ce? De ce? Cum ar fi dacă, în loc să începe să-i acuzăm că pun prea multe întrebări, am începe să-i ajutăm să-și lărgească aria de interes? Vrei să vezi cât de mare a fost un dinozaur? Într-o zi vom merge într-un loc unde există un dinozaur (jucărie) în mărime naturală. Și acea zi a venit. Nici măcar masca nu ne-a împiedicat să mergem. Cum a fost vedeți în clipul de mai sus.

De ce să mergeți cu copiii la Dino Parc Râșnov, Brașov

În primul și primul rând pentru că este un obiectiv turistic aflat în România. După atâția ani în care ne-am uitat cu strângere de inimă la alții, acum avem posibilitatea de a vizita astfel de obiective și la noi acasă. La Dino Parc Germania să mergeți abia după ce ați vizita Dino Parc de la Râșnov ne-a spus în urmă cu câteva luni un ghid turistic local. Mare dreptate a avut. Avem atâtea locuri frumoase și cu oameni primitori în România care merită mai multă atenție din partea noastră.

În al doilea rând, un copil care și-a dat capul pe spate pentru a privi gâtul unui dinozaur nu va uita niciodată acea clipă. Mai târziu, peste câțiva ani, va înțelege locul omului în biodiversitate.

O mică rugăminte în loc de final. Când ajungeți la un Dino Parc, de la Râșnov sau din altă locație, nu le permiteți celor mici să se urce pe exponate. Nu este un parc de distracție. Gâtul sau coada unui dinozaur nu este topogan. Din fericire, în incinta parcului de la Râșnov există și câteva locuri de joacă special amenajate.

Autor Ana Creative Play
Arhiva:
Website: Ana Creative Play