Recomand detergenții fără parfum și fără alergeni

13 feb. 2019

Mersul la cumpărături pentru femei poate dura și câteva ore chiar dacă vorbim despre refacerea stocului de produse de curățenie și detergenți. De cele mai multe ori gospodinele știu de ce au neoie iar alteori cumpără după miros sau ambalaj. Rafturile magazinelor sunt pline și colorate, iar unele produse se pot chiar mirosi, si aici mă refer la cele lichide.

detergenții fără parfum și fără alergeni

O curățenie ca la carte nu înseamnă să îmbâcsim casa cu tot felul de mirosuri și substanțe periculoase. Să ne înarmăm cu mască pe față și mănuși pe mâini de frică să nu irităm pielea. Să ne distanțăm în momentul în care deschidem capacele detergenților pentru a feri ochii de eventualele iritații.

O curățenie ca la carte înseamnă să elimini bacteriile, murdăria, mirosul urât sau petele fără să acoperi problemele cu miros. Detergenții de rufe sau curățenie care au parfum, de cele mai multe ori, au substanțe chimice și periculoase.

Degeaba spălăm hainele sau facem curățenie pentru ca aceste substanțe ajung să fie ingerate de propria piele sau a copiilor noștri. Chimicalele râmân pe vase, pe masa de bucatarie, pe uși, baie, mobilă, pe haine. Si uite așa în casă cu noi locuiesc fericiți milioane de alergeni ce caracterizeaza parfumul cel mai persistent: linalool, cumarina, limonem, hexil cinamal, lilial și diverse alte esențe care au rolul de a se acumula.

Este de preferat să evităm anumiți detergenți nu doar pentru că au în componență alergeni, ci și pentru toxicitatea lor pe termen lung.

În ceea ce privește emolienții și detergenții, în general va puteți uita la etichete sau pe site-ul producătorului si verificați lipsa substanțelor chimice si a alergenilor.

Legile referitoare la alergeni de pe eticheta prezic că nu ar trebui să gasim o concentrație mai mare de 0.1% la produsele de clătire și 0.01% în produsele ce urmează să fie întinse pe piele. Sub aceste concentrații produsele sunt considerate sigure, cel puțin pentru cei care manifestă alergii la aceste componente.

Multe componente ale parfumurilor sunt bioacumulative. Daca alegeți un produs care conține puțin sau deloc miros, posibil făra alergeni este mai puțin probabil să vă expuneți la substanțele descrise anterior si care pot provoca probleme grave de sănătate.

Uite ce produse minune fără parfum am descoperit eu!

Detergenții de rufe fără parfum pe care i-am descoperit lasă hainele curate și nu le încarcă cu un miros inutil iar balsamul le face moi, pufoase și usor de călcat. Produsele ecologice și fără parfum chiar sunt eficiente și elimină riscul de alergie.

Detergenții de curățenie m-au salvat de pete de grăsime, mobilă pătată si murdara, calcar, microbi, substanțe chimice de pe tacâmuri, gresie, faianță și parchet murdar. Sunt atât de usor de folosit, nu au miros dar elimină orice urmă de miros urât și orice urmă de murdarie.

Aceste produse nu au parfum tocmai pentru a reduce expunerea zilnică totală a utilizatorilor.

Recomand o viață ecolgică și curată fără parfum și alergeni!

Autor Daria Zinovia
Arhiva:
Website: Daria Zinovia